الزامات سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO 22000

مدیریت ایمنی مواد غذایی ISO 22000

ISO۲۲۰۰۰ جهت اطمینان از ایمنی زنجیره تامین غذا تدوین گردیده است. این استاندارد برای کلیه سازمان های مستقر در زنجیره غذا کاربرد داشته و چارچوبی یکنواخت از قوانین صنعت غذا ارائه می دهد. ISO۲۲۰۰۰ پیاده سازی آسان تر ازHACCP به صورت بین المللی و یکنواخت بوده و وابسته به قوانین هیچ کشوری نیست.

مواد غذایی از منشا تا مصرف در بسیاری از سازمان ها مورد فراوری قرار می گیرند و ممکن است این مسیر در کشورهای متعددی طی شود. یک حلقه نادرست و ضعیف می تواند کل زنجیره غذا را به خطر اندازد و در این صورت سلامت مصرف کننده مورد تهدید قرار خواهد گرفت.

مخاطرات ایمنی غذا در هر مرحله از تولید می تواند وارد زنجیره غذا شود، بنابراین ایمنی مواد غذایی توجه و مسئولیت کلیه واحدهای مستقر در زنجیره غذا را طلب می کند.

ISO ۲۲۰۰۰ برای کلیه سازمان های مستقر در زنجیره غذا از تهیه خوراک دام، مواد اولیه، تولید مواد غذایی، شیرینی و شکلات، جابجایی و انبارش، خرده فروشی و خدمات سرو کاربرد دارد. سایر سازمان ها شامل تولید کنندگان تجهیزات و دستگاههای صنعت غذا، مواد بسته بندی، شوینده ها و افزودنی ها می توانند از مزایای این سیستم بهره مند شوند.

این استاندارد به دلیل شیوع گسترده بیماری های ناشی از غذا و ضرر و زیان های گسترده مالی به شرکت های تولید کننده مواد غذایی، شامل هزینه درمان، غیبت از کار، بیمه و جریمه های قانونی ضروری به نظر می رسد.

این استاندارد در تطابق و تعامل کامل با سایر استانداردهای گروه ISO قابلیت اجرا دارد.